ubitx végfok módosítás RD16HHF1

Az ötlet onnan jött, hogy az eredeti IRF510-es FET-el nagyon nagy volt az eltérés az alsó és a felső sávokon kijövő teljesítményben.
A meghajtás változtatása nem hozott látványos eredményt ezért kicseréltem a FEteket első körben RD16HHF1-re. (előtte volt RD06HHF1-is. A gyakori cserék miatt sorkapcsot forrasztottam be és abba mennek a FET-ek.)Ez javított a helyzeten, de kellett még pár apróság (nem a nyugalmi áram beállítására gondolok, azon már túl voltam) a két fet között lévő trafóval kezdtem “játszani”. Mivel gyakori “vas” cserékre és menetszám változtatásokra gondoltam ezért beraktam egy IC foglalatot amibe egy másikat lehet beledugni az előre elkészített trafóval.
A tapasztalatok alapján egy “balun” anyag lett a nyertes, min 2:3 menttel hozta a legjobb eredményt. Így a felső sávokon szinte mindenütt 5W közelében van a kimenő és az alsó sávokon 11W közelében. Tudom, hogy többet is ki lehetne hozni az RD16HHF1-bó, de aki ismer az tudja, hogy ennél többel nagyon ritkán szoktam rádiózni.

Fénykép a próbaeszközról. Természetesen a végén be fogom forrasztani a helyére a trafót és a fet-eket is.
Íme a teszt állapot.

This entry was posted in AVR 8 bit Mikroproci programozás, Elektronika, Rádiós, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s